Historie

Gøgereden har en lang og spændende historie

Gøgeredens historie


I 1989 fik Ringen strandgrunden forærende, af 2 forretningsmænd, Siber og Poul Lauritzen, de havde et humanitært og social syn, dem er vi selvfølgelig en stor tak skyldig.

Grunden har lige fra starten i 1989, været ramme om et socialt samvær, der har gjort det lidt nemmere at holde den ædru linje.

Den første dag på grunden i Ringens ejerskab, tog 20 personer af sted, "bevæbnet" med leer, river og trillebør, efter en lang dags hårdt arbejde, var det meget høje græs væk og grunden var lagt for fremtiden.

Fremtiden var i første omgang en stor dejlig græsgrund, de første der overnattede her, sov i et lille telt, med plads til en dame, en mand og en lille hund.

Senere kom den lille campingvogn og i 1992 købte Ringen en større campingvogn. Der er i årenes løb blevet plantet træer, lavet et flot rosenbed og der er blevet anlagt en petanque bane.

Mange har i årenes løb været her om lørdagen i sommer halvåret og mange har også holdt ferie her, der er og har altid været en dejlig atmosfære her på grunden. Unge, ældre, børn alle har nydt dette dejlige sted.

Og som et naturlig udvikling for Ringens strandgrund, så blev der holdt rejsegilde for på "Gøgereden" den 15. maj 1999, der var kransen hejst på spærrerne af et husbyggeri.

Hvis vi tænker på den første dag på grunden, med le og rive og senere med murerske og mørtel spand, ja værktøjet blev skiftet ud, men tanken omkring stedet var/er stadig den samme, nemlig et positivt samvær og et fællesskab mod et nyt mål, og derved støtte op om og hjælpe hinanden til et positivt liv uden alkohol.

Byggeriet af huset er foregået med håndkraft, vi har selv gravet fundaments renden ud med skovl og spade, alt beton er blandet og kørt til i trillebør, stenene er kørt ind på sækkevogn, en tak for lån af sækkevogn til vores nabo fru Olsen, stenene er lagt med glæde og omsorg, spærrerne er løftet på plads med håndkraft. Der er blevet pudset og malet, lagt tag på. Hver lørdag hvor det store byggeboom har stået på, er der kommet en kok og lavet meget varieret mad til byggefolket, sommetider også en kage til eftermiddagskaffen.

Huset endte med at blive på 54 m2, med mange sovepladser, flot køkken og badeværelse, overdækket terrasse, det flotteste hus ved Drøsselbjerg Strand synes vi, det er bygget af gode materialer, gode mennesker, med masser af glæde til at holde det hele sammen.

Selvfølgelig kunne vi ikke bygge et hus uden økonomisk støtte udefra og selve økonomien er kommet ved et par hundrede ansøgninger og nogle svarede positivt. Derfor en stor tak til dem der støtter op om Projekt "Gøgereden", det er 2 fonde, der har ønsket at være anonyme, det er Slagelse Sparekasse (SparTrelleborg), det er Grønvold og Schou A/S (XL-byg), det er Slagelse trælasthandel, det er Wavin brønde, det er Høng trælast ved Poul Rasmussen, det er Friluftsrådet (Tips og lottomidlerne), Loger og anonyme, samt murermestre og entreprenører.

Efter at huset med overdækket terrasse og stor ude terrasse var færdigt, så blev der startet med selve grunden. Grunden var omkranset af 22 meget store og skyggende træer, alle på nær et, blev fældet og erstattet med en spiræa hæk mod vejen, der er lavet en pergola og espalje med æble og pæretræer, der er plantet et nødde hegn, andre steder er der blomme-, kirsebær- og valnøddetræer. Grunden er meget lys og med en stor græsplæne.

Det hele er lavet meget børnevenligt, der er lavet en stor flot legeplads, den er også sponsoreret af fonde.

Alt byggeriet og renovering af grunden, kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden en stor indsat fra Ringens medlemmer, både dem der var med i byggeriet og dem der i dag er med til at vedligeholde det hele, så en stor tak til alle Ringens brugere, som på den ene eller anden måde var/er med til at virkeliggøre dette flotte projekt.

Dette lille stykke "Paradis" blev indviet i 2002, der var taler af Slagelses Borgmester Lis Tribler og Arne Beyer formand for grundejerforeningen, foruden Ringens formand og næstformand m.v.. Der blev serveret helstegt pattegris og det hele blev krydderet med Slagelse Gardens musik, en stor flot dag, der viser, "at det kan lade sig gøre og det nytter noget".

Strandgrunden med det berømte navn "Gøgereden" har i alle årene været et stort aktiv for Ringen, et stort omdrejningspunkt hver sommer, der er blevet grinet, leget, festet, grillet, drukket kaffe/te, saftevand, mange har holdt ferie der, Ringen har haft gæster deroppe, hele stedet er gennem vædet af smil og glæde, et sted hvor alle er lige, men ikke ens.

"Gøgeredens" historie slutter ikke her, men som Henning, en af de store primus motorer for huset siger, "vi læser ikke historien, vi er en del af den", hvis du vil være en del af "Gøgeredens" historie, så starter den her.

Aktiviteter

Alle arrangementer og aktiviteter er naturligvis alkoholfri.

Billard • Bowling • Kortspil • Teaterture • Strandgrund • Motion • Hyggesnak • Alkoholfri fester • Brugermøder • Gårdhave • Loppemarked • Koncerter • Fisketure